Motorische ontwikkeling binnen verenigingen

In de afgelopen jaren is de motoriek van kinderen zichtbaar verslechterd. Natuurlijk heeft dit niet alleen met verenigingen te maken, maar die verenigingen zijn in mijn ogen wel een hele belangrijke plek om deze negatieve trend tegen te gaan. 

Bij veel verenigingen draait het bij de jongsten al om winnen en de eigen sport, dit wordt gezien als talentontwikkeling in de eigen sport. In mijn ogen wordt binnen deze zienswijze van talentontwikkeling echter het belangrijkste aspect weggelaten: de motorische ontwikkeling van het kind. 

Uit zowel eigen ervaring bij BVO's, wetenschappelijke onderzoeken onder kinderen en meningen van toonaangevende mensen binnen de sport blijkt de motorische ontwikkeling één van de belangrijkste pijlers om talent optimaal te laten ontwikkelen.

Met betrekking tot dit thema wil ik verenigingen maar al te graag overtuigen van het belang om motorische ontwikkeling op te nemen in hun opleiding. Dit doe ik niet alleen door te vertellen, maar ook door handvatten te bieden om dit thema te integreren in de jeugdopleiding.

Als vereniging geïnteresseerd om hiermee aan de slag te gaan? Neem gerust contact met mij op!


Loopcoördinatie trainen cursus